Wie

 

Achter de naam Privatim Communicatie houdt Arno voor de Poorte (Buren, 21-03-1966) zich schuil. Sinds 1 januari 2012 ben ik de gedreven eigenaar en webredacteur van deze onderneming in het schrijven, redigeren en corrigeren van tekst(en). 

Mij mag je neerzetten als een echt taal- en cultuurmens. Ik ben altijd geboeid geweest door taal en hoe je die inzet binnen communicatieprocessen. Op de middelbare school heb ik mijn talenknobbel ontdekt. Vervolgens heb ik op een breed terrein werkervaring opgedaan en allerlei opleidingen gevolgd. Mijn basis is een HBO-Marketing opleiding. Voor mijn schrijfwerk zijn relevant: Nima PR-A, Online Marketing, Schrijven voor het web en het propedeutisch getuigschrift voor de opleiding docent Nederlands.

Wat

Wat betekent Privatim? Op het net circuleren allerlei synoniemen voor dit van oorsprong Latijnse woord. Die variëren van ‘als particulier, heimelijk tot onder vier ogen’. Ik geef de voorkeur aan de uitleg ‘in eigen zaken, voor zichzelf’, want dat is wat ik met Privatim doe: voor mezelf werken.

Plezier

Is schrijven mijn passie? Ik vind passie meer iets voor op het sportveld, achter een drumstel of onder het dekbed. Schrijven doe ik met hart en ziel en heel veel plezier. Mijn ervaring met het produceren van content is ‘zitten tot er iets staat’. Ik ben een pietje-precies als het aankomt op het gebruik van onze mooie taal. Noem me een taalpurist. Ik zie mezelf als taalminnaar. Verbeteren is een tweede natuur van mij. Dat doe ik gevraagd en ongevraagd. Goed om te weten als we met elkaar samenwerken.